FOR A BETTER CUP OF… INFRA

OSI -8

Het 75/25 model

Lees meer

Hoe werkt het?

Als engineer krijg je een contract voor onbepaalde tijd, een vast marktconform salaris, vakantiegeld, bonus, pensioen en ook salaris als je ziek bent of tijdelijk geen project hebt.

Ons 75/25 model biedt onze engineers de unieke kans om een prachtige bonus te verdienen. Deze bonus is het verschil tussen de vaste kosten die je maakt en de 75% van de omzet die je hebt gerealiseerd. We gaan in onze basis-calculatie uit van een minimum aan te maken uren omdat we al rekening hebben gehouden met 30 werkdagen(ofwel 240 uur) per jaar aan leegloop en ziekte. Daarnaast calculeren we met een minimum tarief. Daardoor zorgt elke euro tariefverbetering en elk extra gewerkt uur, al snel voor een flinke omzetverbetering. Daarvan komt jou 75% direct toe.

Daarbij krijg je de ruimte om ons model geheel naar eigen inzicht in te vullen. Denk bijvoorbeeld aan een dure auto en een lager vast loon, en visa versa.

Kwartaalbonus

Na afloop van ieder kwartaal berekenen wij je kwartaal omzet. Afhankelijk van de hoogte van de gerealiseerde omzet, keren wij alvast 50% van het meerdere als gegarandeerde kwartaalbonus (3X)uit. Dit doen wij in april, juli, oktober. In januari van een nieuw jaar maken we de eindbonus op, waarin ook het 4e kwartaal van het voorgaande jaar is begrepen. Een uitbetaalde kwartaalbonus is dus door ons gegarandeerd en hoeft nooit terugbetaald te worden. Lekker makkelijk en zeker.

Jaarbonus

Per januari van ieder jaar maken wij de jaarbonus op. Dit is de berekening die er voor zorgt dat gegarandeerd75% van de door jou gemaakte omzet ten goede komt aan jou. Altijd een zeer prettig begin van een nieuw jaar.

Hieronder een voorbeeld uitgewerkt ter verduidelijking.

Uiteindelijk gaat 75% van je uurtarief dus naar jou toe(bij 75 euro uurtarief gaat 56,25 euro per uur naar jou).Een gemiddelde engineer maakt zo’n 1.740 uur per jaar, ofwel 145 uur per maand. De meeste engineers maken na de overstap naar OSI-8 financieel een grote stap(denk aan 25-35%). Niet het belangrijkste, maar welprettig. Uit de 75% betaal je jouw eigen “vaste” loon, werkgeverslasten, pensioen, externe opleidingskosten/certificeringen, vervoerskosten en kosten als een laptop, tablet of telefoon. Komen deze kosten lager uit dan het door jouw verdiende deel, wat normaliter standaard is, dan wordt dit uitgekeerd in de vorm van jouw persoonlijke variabele bonus. Zie ook het voorbeeld waarbij wij de cijfers even lekker laten crunchen.

We zullen contact opnemen

Jessica Kuijl
Resource manager

Solliciteer nu als Infra Engineer

Choose File